Despre noi

Organizația

Centrul pentru Inovare Publică este o asociație de drept privat, persoană juridică fără scop patrimonial, non‐profit, non‐guvernamentală, apolitică, înregistrată legal prin Încheierea judecătorească din data de 15.05.2014, în dosarul numărul 9258/302/2014.

Motto-ul nostru este Reinventăm spațiul public.

Spațiul public este tot ceea ce noi, oamenii, avem în comun, tot ce nu este viața privată: relații sociale, instituții, organizații, valori. Vrem ca acest spațiu să fie al nostru, al tuturor, și să fie mai deschis, mai primitor și mai tolerant.

Misiune Centrului este să contribuie la consolidarea democrației și a statului de drept și la dezvoltarea unei societăți inclusive, tolerante și diversă, în România și în Uniunea Europeană, prin inițierea și susținerea unor modele inovatoare de dezvoltare.

 

Oamenii

Consiliul Director este alcătuit din trei membri:

  • Nicoleta Voicu
  • Mihaela Ștefănescu
  • Ovidiu Voicu (Director executiv)

În echipa executivă se adaugă:

  • Claudia Iordache
  • Victoria Cojocariu
  • Adelin Dumitru
  • Daniela Tarnovschi

Parteneri și afilieri

Centrul a făcut sau face parte din următoarele coaliții și rețele:

 

Preluarea programelor Fundației pentru o societate deschisă

Centrul pentru Inovare Publică are sprijinul Fundației pentru o societate deschisă, constând în mentorat și sprijin administrativ și logistic.

Începând cu luna ianuarie 2016, în contextul intrării în ultima fază a retragerii Open Society Foundations din România, Centrul pentru Inovare Publică preia activitatea de advocacy și politici publice a Fundației pentru o societate deschisă. Astfel, echipa Departamentului de Politici Publice și principalele programe vor fi preluate de către Centru (Fundația va continua să existe, ca organizație, dar nu va mai deschide noi proiecte și programe).

 

Informații financiare

De la înființare și până în decembrie 2015, Centrul a funcționat exclusiv prin contribuția voluntară a membrilor săi. Prin urmare, bugetul a fost zero.

În ianuarie 2016, Centrul a obținut următoarele finanțări:

  • Grant instituțional în valoare de 24.000 euro, de la Fundația pentru o societate deschisă, destinat facilitării preluării echipei și portofoliului de politici publice
  • Posibilitatea de a accesa până la 136.000 euro, în perioada 2016-2018, condiționat de atragerea altor finanțări, pentru co-finanțarea respectivelor proiecte.
  • Grant în valoare de 49.694 lei, de la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, pentru proiectul Legea partidelor politice: bariere și oportunități, co-finanțat cu suma de 5.200 lei din grantul condiționat menționat la punctul anterior

 

Contact

Centrul pentru Inovare Publică

Str. Vasile Lascăr, nr. 23-25, et. 2, ap. 11, sector 2, București
scrie@inovarepublica.ro

 

Centrul pentru Inovare Publică este în proces de notificare a Autorității Naționale de Supraveghere a prelucrării Datelor cu Caracter Personal în calitate de operator de date cu caracter personal.