Integrarea imigranților

Membrii echipei Centrului pentru Inovare Publică au fost implicați în ultimii ani, altături de Fundația pentru o Societate Deschisă, în două proiecte majore care au propus instrumente de evaluare a politicilor naționale privind integrarea imigranților: Barometrul Incluziunii Imigranților și MIPEX – Migrant Integration Policy Index.

Continând această colaborare, Centrul participă începând cu luna noiembrie 2015 la proiectul internațional NIEM – National Integration Evaluation Mechanism. Measuring and improving integration of beneficiaries of international protection. Proiectul își propune să realizeze și să aplice anual o metodologie de evaluare a calității politicilor de integrare a refugiaților și solicitanților de azil dn 16 țări europene. Participă la proiect 20 de organizații din aceste țări, grupate într-un consorțiu condus de organizația poloneză Institute for Public Affairs.

Partenerii din România sunt Fundația pentru o societate deschisă și Centrul pentru Inovare Publică. În cadrul proiectului, Centrul se va ocupa de activitățile de cercetare. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.

Află mai multe din articolele pe această temă.

(sursa foto)

Centrul pentru Inovare Publică este în proces de notificare a Autorității Naționale de Supraveghere a prelucrării Datelor cu Caracter Personal în calitate de operator de date cu caracter personal.